(ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ)
 • English
 • Ελληνικά
 • French
 • Română
 • English
 • Ελληνικά
 • French
 • Română
 • Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με πρωτόγνωρες προκλήσεις και η εμμηνόπαυση, το στάδιο όπου οι ωοθήκες σταματούν να παράγουν ωάρια, είναι μία από αυτές, που μάλιστα θεωρείται ορόσημο της μέσης ενήλικης ζωής όλων των γυναικών.

  Μπορεί να ξεκινήσει από τη δεκαετία των ’40 έως τις αρχές της δεκαετίας των ’50, αλλά γενικά εμφανίζεται σε γυναίκες ηλικίας μεταξύ 49-52 ετών. Πρόκειται για ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο που σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τις γυναίκες αυτής της ηλικίας.

  Τι είναι η περι-εμμηνόπαυση;

  Η περι-εμμηνόπαυση περιλαμβάνει την περίοδο πριν, κατά και μετά την εμμηνόπαυση και διακρίνεται αντίστοιχα σε προ-εμμηνόπαυση, εμμηνόπαυση και μετ-εμμηνόπαυση. Η προ-εμμηνόπαυση ξεκινά με ακανόνιστους εμμηνορροϊκούς κύκλους και ποικίλλει σημαντικά από τη μία γυναίκα στην άλλη. Η μέση διάρκειά της είναι τρία έως τέσσερα χρόνια, ενώ ύστερα από 12 συνεχόμενους μήνες χωρίς έμμηνο ρύση- με την τελευταία να αποτελεί την εμμηνόπαυση- ξεκινά και επίσημα η περίοδος της μετ-εμμηνόπαυσης. Στις περισσότερες γυναίκες εμφανίζεται μεταξύ άλλων με εξάψεις, ευαισθησία στο στήθος, κούραση, ορμονικές διαταραχές, κολπική ξηρότητα. Ευτυχώς, καθώς αυξάνονται οι γνώσεις σχετικά με τη γήρανση του αναπαραγωγικού συστήματος, αυξάνονται και οι επιλογές για τη θεραπεία ορισμένων από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματά της.

  Challenge accepted!

  Η περι-εμμηνόπαυση είναι μια περίοδος που μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια στη ζωή μιας γυναίκας. Το σημαντικό σε όλο αυτό το διάστημα είναι να νιώθει καλά με το σώμα και τον εαυτό της. Το γεγονός ότι περνά σε μια άλλη φάση ζωής πρέπει να αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία! Εξάλλου, μια γυναίκα κοντά στα 50 σήμερα είναι εξαιρετικά δραστήρια – μπορεί να ανταπεξέρχεται με επιτυχία στις οικογενειακές και επαγγελματικές της υποχρεώσεις και παράλληλα να είναι μια θελκτική σύντροφος. Ωστόσο, η κολπική ξηρότητα, εξαιτίας της μείωσης των οιστρογόνων, συχνά δεν την αφήνει να απολαύσει αυτή την περίοδο της ζωής της όπως θα ήθελε. Η κατηγορία MENO-CONTROL της EVA INTIMA αποτελεί το σύμμαχο κάθε γυναίκας που βρίσκεται σε οποιοδήποτε στάδιο της περι-εμμηνόπαυσης και καλύπτει με φυσικό τρόπο δράσης όποιο ζήτημα την απασχολεί την περίοδο αυτή.

  How-to

  1. Η κολπική κρέμα EVA INTIMA® VAGINAL CREAM, χάρη στην αποτελεσματική σύνθεσή της βασισμένη στο κολλαγόνο θαλάσσιας προέλευσης και την υψηλή συγκέντρωση υαλουρονικού οξέος, αντισταθμίζει άμεσα την απώλεια αυτών των στοιχείων από τους ιστούς της περιγεννητικής περιοχής και επαναφέρει την ελαστικότητά τους.
  2. Τα δισκία EVA INTIMA® TABLETS είναι σχεδιασμένα για να στηρίζουν διατροφικά την περι-εμμηνοπαυσιακή γυναίκα, συμβάλλοντας ενεργά στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη μείωση της κόπωσης, καθώς και στη φυσιολογική κατάσταση των οστών και των μυών της.
  3. Το υπογλώσσιο εκνέφωμα EVA INTIMA® SUBLINGUAL SPRAY με την εμπλουτισμένη σύνθεσή του σε βιταμίνες και εκχύλισμα σόγιας, συμπληρώνει καθημερινά τις ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη το γυναικείο σώμα την περίοδο πριν, κατά και μετά την εμμηνόπαυση.

   

  Note: Εμμηνόπαυση και υγεία των οστών

  Η Παγκόσμια Ημέρα της Εμμηνόπαυσης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου. Σκοπός της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση γύρω από την εμμηνόπαυση και τις διαθέσιμες επιλογές υποστήριξης για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας κάθε γυναίκας που τη βιώνει. 1 στις 2 γυναίκες παγκοσμίως, ηλικίας 50 ετών και άνω, θα βιώσει κατάγματα στη ζωή της εξαιτίας της οστεοπόρωσης. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Εμμηνόπαυσης 2021 από την International Menopause Society και την Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης, θέλοντας να  τονίσουν ότι οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην υγεία των οστών τους.