(ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ)
 • Română
 • English
 • Ελληνικά
 • French
 • Română
 • English
 • Ελληνικά
 • French
 • Οι σύγχρονες γυναίκες είναι δραστήριες, πολυάσχολες και με αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα. Ακόμα όμως κι αν δεν τους είναι πάντα εύκολο να βρουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους, υπάρχει ένα πράγμα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραμελούν, και αυτό δεν είναι άλλο από τη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής.

  Η κολπική υγεία είναι εξαιρετικά σημαντική. Το να αγνοήσει μια γυναίκα προβλήματα που σχετίζονται με την κακή κολπική υγιεινή μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, επηρεάζοντας από τη σεξουαλική επιθυμία μέχρι τη γονιμότητα.

  Ανεξάρτητα από την ηλικία τους, υπάρχουν 5 βασικοί κανόνες υγιεινής που όλες οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν.

  #1 Αλλαγή σερβιέτας κάθε 3-5 ώρες

  Οι γυναίκες με φυσιολογική ροή αίματος πρέπει να αλλάζουν σερβιέτα κάθε 4-5 ώρες. Το ίδιο ισχύει για τις ημέρες που έχουν ελαφριά ροή αίματος. Ωστόσο, εάν έχετε έντονη ροή κατά τη διάρκεια της περιόδου, τότε πρέπει να αλλάζετε σερβιέτα κάθε 2-3 ώρες.

  #2 Σεξ με προφύλαξη

  Το σεξ χωρίς προστασία ενέχει τον κίνδυνο σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ), όπως χλαμύδια, γονόρροια, κονδυλώματα, HIV, κ.ά. Η χρήση προφυλακτικού σε κάθε σεξουαλική επαφή είναι ένας από τους πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για την πρόληψη των ΣΜΝ και των κολπικών λοιμώξεων.

  #3 Προσοχή στα ρούχα

  Τα στενά ρούχα και τα συνθετικά υφάσματα προκαλούν εφίδρωση εξαιτίας της μειωμένης κυκλοφορίας του αέρα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη βακτηρίων και την κολπική μόλυνση. Οι ειδικοί συμβουλεύουν επίσης τις γυναίκες να φορούν εσώρουχα από υφάσματα που αναπνέουν, όπως το βαμβάκι. Τέλος, φροντίστε να αλλάζετε ρούχα μετά την άσκηση ή οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να σας κάνει να ιδρώσετε.

  #4 Προσοχή στα προϊόντα καθαρισμού

  Αποφύγετε τη χρήση αρωματικών σαπουνιών για τον καθαρισμό του κόλπου. Τα σαπούνια που περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες όπως γλυκερόλη, αρώματα και αντισηπτικά μπορεί να επηρεάσουν την υγιή ισορροπία των βακτηρίων στον κόλπο. Μπορεί επίσης να αλλάξουν το pH στην κολπική περιοχή, προκαλώντας ερεθισμό και ως εκ τούτου την ανάπτυξη ανθυγιεινών βακτηρίων.

  #5 Μην αγνοείτε τα σημάδια λοιμώξεων

  Αν παρατηρείτε δυσάρεστη μυρωδιά και υπερβολικές ή ασυνήθιστου χρώματος κολπικέςεκκρίσεις, συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας. Επιπλέον, μην αγνοείτε τη φαγούρα ή τον πόνο στην κολπική περιοχή, καθώς θα μπορούσε να είναι σημάδι μιας υποκείμενης παθολογικής κατάστασης υγείας.

  Plus one: Χρησιμοποιείτε ειδικό απορρυπαντικό

  Το Eva Intima Lingerie είναι ένα απαλό υγρό απορρυπαντικό, ειδικά σχεδιασμένο για τα γυναικεία εσώρουχα. Χάρη στο πράσινο σαπούνι που περιέχει, απομακρύνει αποτελεσματικά ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες από τα εσώρουχα, αφήνοντάς τα απαλά και διακριτικά αρωματισμένα χωρίς τη χρήση μαλακτικού. Η σύνθεσή του είναι κατάλληλα μελετημένη, ώστε να διαλύεται εύκολα χωρίς να αφήνει υπολείμματα στα ρούχα, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ερεθισμών στην ευαίσθητη περιοχή.